Trouwambtenaar Ibiza

Een trouwambtenaar is, zoals het woord al zegt, een ambtenaar in dienst van een stad of gemeente in Nederland. Op Ibiza gebruiken wij het woord trouwambtenaar eigenlijk niet omdat er op Ibiza geen wettelijk huwelijk wordt gesloten door een ambtenaar.

Ceremonie

Op Ibiza verzorgen wij een persoonlijke ceremonie die alleen een ceremoniële betekenis heeft. Als Nederlander kun je namelijk alleen voor de wet trouwen als je partner de Spaanse nationaliteit heeft of als jullie in Spanje wonen.

Burgerlijk huwelijk

De meeste Nederlanders kiezen er dan ook voor om vooraf in Nederland het officiële huwelijk te regelen bij de burgerlijke stand. Dit huwelijk wordt dan uiteraard wel door een trouwambtenaar (BABS) gesloten. Dit kan bij veel gemeentes bijvoorbeeld gratis op maandagochtend. Je kunt hier eigen getuigen bij aanwezig laten zijn of je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van getuigen van de gemeente. Hiervoor wordt meestal een kleine vergoeding gevraagd. Als jullie kiezen voor de laatste optie hoeven jullie vrienden en familie niet eens te weten dat het officiële huwelijk in Nederland al heeft plaatsgevonden.

Tekenen

De ceremonie op Ibiza geven wij een officieel tintje door het bruidspaar en de getuigen een huwelijksakte te laten tekenen. Deze ziet er ongeveer hetzelfde uit als een officiële trouwakte in Nederland.Trouwambtenaar Ibiza